Tovább a tartalomra

Visszahívják az iPhone 5-öt

2012. szeptember 29. szombat

Éppen hogy elkezdték árusítani, máris visszahívják az iPhone 5 készüléket. A tulajdonosok számos országban tiltakozó akciókat kezdeményeznek.

Alig néhány napja került az Apple Store üzletek polcaira a vadonatúj iPhone 5, máris visszahívják a készülékeket. Az Egyesült Államokban, és a legtöbb európai országban tiltakozó akciókat kezdeményeztek. Az incidensről az Apple szóvivője a következőket nyilatkozta:

A készülékek visszahívásával azoknak az igazi fanatikusoknak szeretnénk kedveskedni, akik előrendelték, vagy éppen az üzletek előtt várták meg az első készülékek boltba kerülését. A ‘visszahívás’ lényege, hogy az iPhone 5 tulajdonosok szinte ingyen, mindössze 30 centért megcsörgethetik Tim Cook-ot, az Apple vezérigazgatóját, aki személyesen hívja vissza az őt tárcsázók készülékét.

Ez azonban nem mindenkinek van kedvére. A legelkötelezettebb Apple rajongók – köztük az újdonsült iPhone 5 tulajdonosok is – a visszahívásos rendszer ellen protestálnak. Elfogadhatatlannak tartják ugyanis, hogy Tim Cooknak több milliárd embert kell személyesen tárcsázni, és attól tartanak, az Apple vezér végkimerültségben lelné korai halálát.

„Nem tudnám elviselni, ha egy éven belül a második Apple vezérnek kéne meghalnia.” – nyilatkozta az egyesült államokbeli tiltakozó csoport vezetője, utalva Steve Jobs, az Apple korábbi vezérigazgatójának 2011. október 5-i halára.

Egy iPhone 5 tulajdonos éppen Tim Cook hívását fogadja.

Reklámok

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.