Tovább a tartalomra

A pápa álma: Előre megáldott ételek az áruházak polcain

2012. szeptember 26. szerda

XVI. Benedek pápa radikális változást szeretne hozni a Katolikus Egyház híveinek életébe. Legújabb terve, az előre megáldott ételek árusítása hamarosan megvalósul.

XVI. Benedek pápa méltó utódjává szeretne válni a reformokat hozó, nagy elismertségnek örvendő II. János Pálnak. Előre megáldott ételek gyártásával és árusításával szándékozik megkönnyíteni a felgyorsult életritmushoz szokott hívek mindennapjait.

„A mai rohanó világunkban, sajnos, sokszor nem adatik meg a lehetőség a híveknek, hogy imádkozzanak evés előtt. Ezt a csorbát kívánja kiküszöbölni az előre megáldott ételek elterjesztésével a Szentatya.” –  nyilatkozta Federico Bertolli, a Vatikán szóvivője.

A katolikus egyházfő, valamint megbízott diplomatái tárgyalásokat folytattak számos élelmiszergyártó céggel, a végső koncepció pedig a héten látott napvilágot. Eszerint többféle élelmiszert, példának okáért kenyeret, gabonapelyhet, konzerveket és üdítőitalokat is piacra dobnak, az eredetihez képest 1 eurós felárral, amelyeket a gyártósor végén álló apácák áldanak meg.

„Az előre megáldott termékek így nem csak a híveknek takarítanak meg drága perceket, de az Egyház büdzséjét is megnövelik. Ez, ha úgy tetszik, egyfajta modern búcsúcédula.” – zárta nyilatkozatát a szóvivő, utalva az 1500-as években árusított papirosokra, melyek megvásárlásával a hívek feloldozást kaptak a bűneik alól.

A tervezetet neves közgazdászok “a 21. század egyik legnagyobb bizniszének” titulálták.

Reklámok

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.