Tovább a tartalomra

Világelső internet-kórház nyílt Budapesten

2012. június 4. hétfő

Európában és a világon is egyedülállóként nyílt meg tegnap Budapesten a FIAM (Fővárosi Internet Alapú Magánklinika). A klinika betegeit az internet segítségével gyógyítják.

A segítség az internetről érkezik, amelyet az orvosok folyamatosan felügyelnek.

A hétvégén megnyílt Budapesten a FIAM (Fővárosi Internet Alapú Magánklinika), amely a világon egyedülálló módon az közösségi oldalakról (mint pl. facebook, twitter) beérkező megosztások, és ún. lájkok, valamint retweet-ek segítségével gyógyítja betegeit. Az ötletet a német kancellár és az angol királynő is üdvözölte és érdeklődésüket fejezték ki iránta.

A betegellátás menetéről a kórház főorvosa tájékoztatta lapunkat:

A sebészek lájkokra várnak.

A kórházba érkező pácienst felveszik a kórház adatbázisába, és egyúttal lehetőséget nyújtanak számára – illetve kiskorúsága esetén törvényes képviselőjének – hogy internetes körüzenetet indítson el a közösségi oldalakon. Az üzenetben kérheti annak olvasóját, hogy terjessze a képet, illetve, hogy lájkolja azt. A beteget pedig bizonyos számú megosztás illetve lájk beérkezése után kezdik el kezelni.

Az Internet Alapú Magánklinikán való kezelés természetesen kockázatos, ha nem érkezik a betegnek megfelelő számú megosztás, lájk, vagy retweet, könnyen lehet, hogy hónapokig nem kezelik. Éppen ezért, a kórház a betegfelvétel során aláírat a pácienssel egy nyomtatványt, amely szerint a beteg minden felelősséget magára vállal az állapota javulása, vagy romlása tekintetében.

A klinika megnyitóünnepségén a főpolgármester úgy fogalmazott, „Büszkén állíthatom, fityiszt mutattunk azoknak, akik a magyar egészségügyre keresztet vetettek.”

A kórház igazgatója jelezte, az év során folyamatos fejlesztésekre számíthatunk, elsőként az email-en keresztüli véradást illetve a faxon való szervadományozást vették tervbe.

Reklámok

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.