Tovább a tartalomra

Jövő héttől az autóillatosítókat ellenőrzik

2012. április 29. vasárnap

A rendőrség eredményesnek találja az elsősegélydoboz-razziát, így további autós felszerelések ellenőrzését tervezik. Májusban az autóillatosítókra fordítanak fokozott figyelmet.

Kifejezetten hatásosnak és eredményesnek tekinti a rendőrség az egy hete folyó elsősegélydoboz-razziát, amelyre a közúti ellenőrzések alatt került sor. Az utóbbi napokban sokszorosára nőtt az elsősegélydobozok iránti kereslet, több patikából már el is fogytak.

Fokozott közúti ellenőrzésre számíthatunk.

Azonban a történet itt még nem ér véget – jövő héttől ugyanis országszerte az autóillatosítók ellenőrzésére kell számítanunk. A rendőrök ellenőrizni fogják az illatosítók márkáját, illatát, és további, tartalék-illatosítók meglétét is. Amennyiben az igazoltató hatóságok nem találnak a gépjárművekben illatosítót, több-tízezres nagyságrendű bírságokat is kiszabhatnak. Ellenkezés esetén pedig – az új szabálysértési törvénynek köszönhetően – a kiszabott bírság megkétszereződik. A rendőrségi szóvivő indoklásként a következőket mondta:

Számtalan panasz érkezett kollégáinktól. Ezek szerint igazoltatás közben, amikor behajolnak az autó ablakán a jól ismert „Jogosítvány, forgalmi engedély!” felszólítással, azonnal visszahőkölnek a kibírhatatlan bűz miatt, amely a kocsikból árad. Lépésünkkel az ő munkájukat kívánjuk segíteni.

Reklámok

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.