Tovább a tartalomra

Mindenkit beperel az Apple – még a Vatikánt is (frissítve)

2012. március 30. péntek

Szabadalmi persorozatot indít az Apple, elsőként az angol nyelvterületű országokban, majd az egész világon. A per tárgya az Apple neve és a logójában szereplő harapott alma.

Mostantól kétszer is meggondolja az ember, mielőtt beleharap egy almába.

A Samsung és Motorola mobiltelefon-gyártó cégek ellen folyt persorozat után most mindenki más ellen fordul az Apple. A számítástechnikai cég perrel fenyegeti azokat a vállalatokat és magánembereket, amelyek és akik az Apple névvel, vagy logóval bármilyen kapcsolatba kerültek. Ennek értelmében már több egyesült államokbeli és európai gyümölcslégyártót bepereltek az almalé-dobozokon olvasható ‘Apple’ feliratok miatt.

Ezen perek lezárultával – várhatóan a 2012-es év nyarán-őszén – a magánembereket veszik górcső alá. Steve Jobs utódja, a cég új vezetője a következőket mondta nyilatkoztában:

Az Apple szabadalmi jogainak értelmében szabálysértést követ el az, aki az Apple logóját lemásolja, illetéktelenül felhasználja. Így például könnyen büntethetővé válhat az, aki kellő odafigyelés nélkül harap egy almába – ugyanis a harapott alma szabadalmaztatott ötlete az Apple-é.

Ugyanakkor mentesülnek a szabálysértés vétsége alól azok, akik rendelkeznek bármilyen Apple-termékkel – iPhone, iPod, Macintosh stb. – így azok nyugodt szívvel ehetnek almát.

Az újságírói kérdésre – hogy hogyan lehet kivédeni azt, hogy az ember Apple-perbe keveredjen –  a vállalat igazgatója válaszolta: „A válasz igen egyszerű: tartsák magukat távol az almától, vagy legyenek Apple-felhasználók.”

Frissítés:

Az Apple pert indít a Vatikán ellen is hitelrontásért, ugyanis a Biblia az Ószövetségben az almát az eredendő bűn okozójaként tünteti fel.

Reklámok

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.