Skip to content

Bezár a Budapesti Vidámpark

2011. december 30. péntek

Több, mint hatvan évnyi működés után bezár a fővárosi Vidámpark – jelentette be sajtótájékoztatón Tarlós István. Ezzel egyidejűleg felemelik a Budapest-bérlet árát.

Bezár a Budapesti Vidám Park. A budapesti városvezetés azért határozott így, mert nem kifizetődőnek, fölöslegesnek találják, hogy a BKV járatai mellett még egy plusz Vidámparkot is üzemeltessenek. Az indoklásban a következőképp fogalmaztak:

Fotó: MTI/Marjai János

Óriáskerékre semmi szükség, hiszen mindegyik Budapesten közlekedő busznak fél méternél nagyobb átmérőjű, óriás kereke van. Hasonlóképpen mellőzendő a szellemvasút, mivel nap, mint nap füstölnek ki a metrók az alagutakban (ld. mellékelt fotó). A hullámvasút is elhagyható, némely villamos és elővárosi vasút is képes a hullámvasútéhoz hasonló hatásokat kiváltani.

A főpolgármester ezután halkan hozzátette: „És mégis, ki akarna dodgemezni, mikor tele van a város elektromos meghajtású kerekesszékkel?”

A Vidámpark bezárásával egyidejűleg a BKV-t is átnevezik Budapesti Közlekedési Vállalatról Budapesti Kibővített Vidámparkra (a BKV rövidítés nem változik). Budapest-bérlet (BB) árát is felemelik, azzal az ürüggyel, hogy eddig csak a BKV Zrt., a VOLÁNBUSZ Zrt. és a MÁVSTART Zrt. járatain lehetett használni, ez a lista azonban kibővül a Budapesti Kibővített Vidámparkkal (BKV).

Reklámok

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.